-24%

Find en billig børnecykel online hos Cykelbazaren

Det er fedt at cykle for både store og små. Du får en masse frisk luft, og det er på mange måder en fantastisk måde at være sammen med familien på. Når familiens mindste skal med på farten, er det vigtigt at vælge den helt rigtige model til dem, så de kommer bedst fra start. Derfor kan du her på siden finde inspiration til, hvilken cykel du skal vælge til dit barn. 

Hvilken børnecykel skal jeg vælge til mit barn?

Det er en stor begivenhed for både forældre og børn, når den første cykel skal anskaffes. Hvis du vil hjælpe dit barn på vej til at blive en dygtig og sikker cyklist, kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser, når der skal kigges på børnecykler. Det er nemlig altafgørende, at cykel og barn passer sammen, så din guldklump kan være tryg i trafikken. 

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at det er størrelsen på cyklen, som er den primære forskel på din egen og barnets cykel. Børnecykler er nemlig fremstillet med øje for de mindste, så de let kan manøvrere og orientere sig i trafikken. Der findes en lang række forskellige mærker og modeller på markedet, så du finder med stor sandsynlighed en model, der passer til dit barns ønsker og behov. 

Hvad er en løbecykel?

Hvis du er på udkig efter barnets allerførste cykel, kan du overveje, om en løbecykel kunne være det ideelle valg for dit barn. En løbecykel er for mange helt små børn den perfekte løsning. Som det fremgår af ordet, foregår cykelturen i løb, da cyklen er fremstillet uden pedaler. I stedet får barnet cyklen til at rulle ved at bruge sine fødder på jorden, hvilket er med til at styrke barnets balance. Med en løbecykel opbygger barnet lige så langsomt en række færdigheder, som gør det klar til at kunne holde balancen på en rigtig cykel.  

Som forælder kan du måske få svedige håndflader bare ved tanken om at sætte din lille dreng eller pige op en cykelsaddel. Her kan en løbecykel være med til at fjerne den værste nervøsitet for både store og små, og faktisk er børn, der har været vant til at køre på løbecykel, meget hurtigere til at få succes på en større cykel med pedaler. Løbecykler bruges oftest af børn i alderen et til seks år, og de mange flotte design vil formentlig få alle cykelglade drenge og piger til at forelske sig. 

Find din børnecykel online og spar penge

Børn er så vigtige – de er vores fremtid, og de fortjener det bedste. Det bedste er netop, hvad vi har hos Cykelbazaren til dit barn. Vores udvalg af børnecykler er solidt. Vi har alt fra dyre cykler til kvalitetscykler i et prisleje, der er til at betale for alle. En børnecykel behøver heller ikke være en større økonomisk investering, du skal ud i. Husk, at du også altid har mulighed for at købe børnecykler brugt på f.eks. Den Blå Avis.

Hos Cykelbazaren har vi inddelt vores side i pige- og drengecykler, fordi børn har forskellige behov. Både vores drengecykler og pigecykler er alle sammen af højeste kvalitet. Stellene er alle utroligt holdbare og kan klare de fleste knubs, dit barn måtte udsætte det for. Vi har også børnecykler i helt små størrelser, hvis dit barn stadig ikke har lært at køre med to hjul og har brug for et tredje.

Hvis du vil være sikker på, at du kigger på børnecykler, som falder i dine børns smag, kan du sagtens inddrage dem i dine overvejelser. Som forælder kan du sikkert nikke genkendende til, hvordan børn ofte har deres helt klare meninger om ting, og sådan vil det formentlig også være i forbindelse med købet af en cykel. Vælger du en cykel, som din datter eller søn kan lide, er du sikker på, at de har en model, som de vil elske at køre på i lang tid. 

Det er altid forskelligt, hvilken cykel børn forelsker sig i. Drenge er for det meste vilde med et råt og sejt design, mens pigerne ofte synes om en sød pigecykel med en lille kurv. Inddrag dit barn ved at lade det vælge en cykel, der ser flot ud, og så kan du i stedet koncentrere dig om, at udstyret er i orden. Her er det naturligvis vigtigt at have styr på eksempelvis både gear- og bremsesystem, der skal passe til barnets behov. 

Hvad er vigtigt at gå efter, når du køber en børnecykel online?

Først og fremmest er det vigtigt, at du kender dit barns højde, således du finder et stel, som matcher denne. Cyklen må hverken være for høj eller for lav, da det svækker barnets sikkerhed på børnecyklen. Heldigvis er det altid muligt at tilpasse børnecyklens sadelhøjde, hvilket i mange tilfælde afhjælper højdeproblemer. En god tommelfingerregel her er, at sadelhøjden skal matche barnets hoftehøjde.

Når du kigger på børnecykler, er det vigtigt, at barnet kan nå jorden med begge fødder. Det hjælper barnet, hvis uheldet er ude, og han eller hun får brug for at sætte fødderne ned for at undgå at vælte. Hvis dit barn er ældre end 10 år, kan det være tilstrækkeligt med kun at kunne nå med en enkelt fod. Jo mere erfaring barnet har på cyklen, jo lettere vil det være at undgå uheld på cykelturen.  

Derudover er det også nødvendigt at gå efter niveau; er dit barn kun lige ved at kunne køre på to hjul, kan det være, at du skal tilkøbe støttehjul eller en stang, som senere kan pilles af igen. Dette vil være en stor hjælp for barnet i processen til at lære at cykle på børnecyklen. Desuden vil det for mange forældre give ro i maven, da det minimerer risikoen for alt for mange styrt og skrammer.

Kvalitet er også meget vigtig, specielt når børnene bliver lidt ældre, da de med alderen også begynder at køre længere på cyklen. Cykler dit barn derfor meget i trafikken, kan det være en god idé at gå efter et let stel, så det bliver nemmere at komme op ad bakkerne. Bliver børnecyklen derimod ikke brugt helt så ofte, vil det ikke gøre noget at vælge en børnecykel med et tungere stel.

De tre mest anbefalede børnecykelbrands

Der findes masser af børnecykler på markedet. Dette er naturligvis en dejlig ting, da det giver et væld af valgmuligheder – men det gør det også svært netop at vælge den rette. Synes du, det er helt uoverskueligt at vælge en børnecykel, kan du med fordel gå efter ét af vores tre mest anbefalede brands inden for børnecykler – PUKY, Scott eller Winther.

  • PUKY – et rigtig godt mærke. Hvis du ikke vil bruge mange penge på børnecyklen, men den samtidig skal holde et par år, så skal den købes fra PUKY. Derudover fås PUKY-børnecykler i masser af skønne og sjove design, der uden tvivl vil falde i barnets smag.
  • Scott-cykler – Scott-cykler har egentlig fokuseret mest på deres mountainbikes til voksne, men man er sikker på at købe kvalitet, når man køber Scott. Brandet har stort fokus på lækkert og smart design. Dette er især ideelt for de børn og unge, som rent faktisk går op i, hvordan børnecyklen ser ud.
  • Winther-cykler – et supergodt allround-mærke, der virkelig er en klassiker. Med et stort udvalg af børnecykler går du ikke galt i byen med sådan en. Her er kvalitet i fokus, og cykelrammen er altid særdeles stærk, samtidig med at børnecyklerne er lette at manøvrere rundt med.

Du finder selvfølgelig også mange andre gode brands hos os, da vi altid går efter et bredt udvalg. På denne måde kan du altid – uanset budget – finde børnecykler online, der har en høj kvalitet. Vi mener nemlig, at alle børn fortjener en børnecykel af høj kvalitet.

Hvilket udstyr på børnecykler er vigtigt?

Der findes en masse forskelligt tilbehør til cykler. Udstyr kan være med til at øge cyklens sikkerhedsniveau, og så er lækkert tilbehør altid rart, når du vil have lidt mere for pengene. Når du kigger på børnecykler til de mindste, er det dog som udgangspunkt vigtigt, at cyklen er udstyret på en simpel måde. Udstyr er godt, men hvis der er for meget unødvendigt tilbehør, kan der være en risiko for, at det fjerner barnets opmærksomhed fra trafikken. 

Har du øje på en børnecykel, er det først og fremmest vigtigt, at den har to uafhængige bremser. Der skal sidde en bremse på forhjulet og en på baghjulet. Det er naturligt for børn at bremse med fødderne. Især hvis de vant til løbecyklen, vil de automatisk bruge fødderne for at skabe en blød opbremsning. Det er nemmere at benytte fodbremsen end håndbremsen, da den ikke på samme måde påvirker balancen. Når barnet bliver ældre og får mere erfaring med at cykle, kan du overveje, om en cykel med to håndbremser egner sig til dit barn. 

Gear er også en stor del af en cykel. Er det barnets første cykel, kan det dog være en god idé at vælge en model helt uden gear, indtil barnet er mere sikker på cyklen. Har dit barn god erfaring med at cykle, kan du kigge efter et gearsystem, der passer til behovet. Eksempelvis passer et indvendigt gearsystem perfekt til kortere ture, mens det udvendige gearsystem er bedre egnet til længere ture, da der ofte er flere gear at skifte imellem. 

Skal dit barn have en cykel med fodbremse, skal du dog være opmærksom på, at det ikke samtidig er muligt at vælge et udvendigt gearsystem. 

Børnecykler træner barnets udvikling og giver frihed

I starten vil det naturligvis være svært for barnet at cykle på børnecyklen. Her kan barnet hurtigt komme til at synes, at det er en træls aktivitet – men så snart barnet kommer i gang, vil vedkommende lynhurtigt elske det. At cykle giver nemlig barnet en stor frihed, også selvom cyklingen fortsat kræver hjælp fra far eller mor.

Men det er ikke kun barnet, der oplever en frihed ved cykling. Som forældre giver det også masser af frihed – både når barnet er lille og større. Når de små fræser afsted på børnecyklen, vil de kunne bruge timevis på at lege og hygge sig. Dette giver forældrene ro for en stund – selvom der selvfølgelig skal holdes et øje på barnet undervejs.

Når barnet så bliver større og begynder at kunne håndtere trafikken på egen hånd, så oplever forældrene i den grad mere frihed. Børnecyklen giver hermed barnet mulighed for at kunne klare mere selv, hvilket altså sparer jer som forældre for både besvær og tid.

Køb billige børnecykler online

Igennem vores forhandlere garanterer vi dig en sikker handel og en kvalitetslevering. Vi har her på siden samlet nogle af de – efter vores mening – bedste cykler på markedet, hvor du kan skabe dig et overblik over, hvad du skal gå efter, når du er på udkig efter børnecykler.

Klik på en af børnecyklerne, så sender vi dig gladeligt videre til en forhandler, der kan hjælpe dig med handlen. Det bliver altså ikke nemmere at finde den næste børnecykel, som skal give dit barn masser af glæde, leg og sjove timer. For at give barnet den bedste oplevelse er det en god idé at involvere barnet i valget af cykel. Udvælg de børnecykler, der passer til budgettet, og lad barnet vælge selv. Dette vil virkelig give barnet en ejerfornemmelse af cyklen, og forventningsglæden bliver hurtigt stor.

Vi står altid klar til at hjælpe dig, hvis du er det mindste i tvivl om noget. Det eneste, du skal gøre, er blot at sende os en mail på info@cykelbazaren.dk, og så besvarer vi din mail, så godt vi kan. Hos Cykelbazaren ønsker vi nemlig ikke blot at give barnet den bedste oplevelse med børnecyklen – vi ønsker også, at du får den bedste købsoplevelse.

Websitet anvender cookies til at huske indstillinger, statistik og målretning af annoncering. Informationer deles med tredjepart. Læs mere

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk